Zonnepanelen Velsen-Noord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Velsen-Noord? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Velsen-Noord!

zonnepanelen installateur 1951
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velsen-Noord juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.velsen.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Velsen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Velsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Velsen-Noord
Direct zonnepanelen bestellen? In Velsen-Noord kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Velsen-Noord komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €645,75 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Velsen-Noord kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3500 – €4325€420
2310012€5000 – €5775€500
3359014€6050 – €6200€800
4400017€6550 – €6600€910
5438020€6925 – €7225€1020
6498023€7700 – €8075€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Velsen-Noord tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velsen-Noord bedraagt 2720 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Velsen-Noord?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velsen-noord

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Velsen-Noord vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Velsen-Noord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Velsen-Noord op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1950, 1951).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!