Zonnepanelen Santpoort-Noord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Santpoort-Noord? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Santpoort-Noord!

zonnepanelen installateur 2071
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Santpoort-Noord juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.velsen.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Velsen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Velsen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Santpoort-Noord
Direct zonnepanelen bestellen? In Santpoort-Noord kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan profiteer je al van een korting van €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Santpoort-Noord fluctueren tussen de €4700 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon betaal je al snel €666 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Santpoort-Noord kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3575 – €4325€430
2300012€5225 – €5825€600
3327016€6025 – €6150€750
4402018€6300 – €6750€930
5453020€7050 – €7175€1000
6505021€7650 – €7800€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Santpoort-Noord lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Santpoort-Noord bedraagt 2720 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Santpoort-Noord?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-santpoort-noord

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Santpoort-Noord vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitstekende specialist in jouw omgeving. Veel monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Santpoort-Noord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Santpoort-Noord op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2070, 2071).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!