Zonnepanelen Santpoort-Zuid kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Santpoort-Zuid? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze vergelijker vind jij waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Santpoort-Zuid!

zonnepanelen installateur 2082
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Santpoort-Zuid juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.velsen.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Velsen. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Velsen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Santpoort-Zuid
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Santpoort-Zuid kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Santpoort-Zuid komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Santpoort-Zuid kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3450 – €4300€420
2290013€5075 – €5625€550
3355015€6050 – €6050€850
4404018€6525 – €6600€950
5437020€6975 – €7200€960
6510022€7425 – €8000€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Santpoort-Zuid bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Santpoort-Zuid is 2720 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Santpoort-Zuid?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-santpoort-zuid

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Santpoort-Zuid vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Santpoort-Zuid.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Santpoort-Zuid op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 2080, 2082).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!