Zonnepanelen Beverwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Beverwijk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze website vind jij omvangrijke raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Beverwijk!

zonnepanelen installateur 1941
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beverwijk juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.beverwijk.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beverwijk. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Beverwijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Beverwijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Beverwijk bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beverwijk variëren tussen de €4800 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €630 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Beverwijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3450 – €4300€410
2292012€5175 – €5700€575
3328014€6000 – €6225€800
4381018€6375 – €6650€950
5469020€6900 – €7150€960
6502021€7575 – €7850€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beverwijk achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beverwijk is 2690 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Beverwijk?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beverwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Beverwijk vergelijken? Met onze stappenplan heb je binnen enkele minuten een erkende monteur in de buurt. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Beverwijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Beverwijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beverwijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente