Zonnepanelen Heemskerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Heemskerk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heemskerk!

zonnepanelen installateur 1961
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1961
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heemskerk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.heemskerk.nl lees je de spelregels in de gemeente Heemskerk. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Heemskerk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Heemskerk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heemskerk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heemskerk schommelen tussen de €4400 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heemskerk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3675 – €4400€420
2283012€5175 – €5900€575
3344016€5925 – €6200€875
4391017€6550 – €6625€880
5457020€7075 – €7125€1010
6481023€7425 – €7975€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heemskerk vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heemskerk is 2750 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Heemskerk?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heemskerk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heemskerk vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Heemskerk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heemskerk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heemskerk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Heemskerk-Dorp, Commandeurs en Marquette, Hofland, Oosterwijk en Zuidbroek, Heemskerkerduin en Noorddorp, Poelenburg en Oosterzij, Noordbroek en De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers, Broekpolder, Oostelijk Heemskerk)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!