Zonnepanelen Utrechtse Heuvelrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Utrechtse Heuvelrug? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool vind je waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Utrechtse Heuvelrug!

zonnepanelen installateur 3959
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Lange levensduur.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Utrechtse Heuvelrug oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.heuvelrug.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Utrechtse Heuvelrug
Direct zonnepanelen bestellen? In Utrechtse Heuvelrug kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Utrechtse Heuvelrug liggen tussen om en nabij de €5100 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (kosten oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Utrechtse Heuvelrug bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3425 – €4225€430
2290011€5175 – €5725€625
3347016€5900 – €6025€825
4419017€6400 – €6650€910
5433019€6925 – €7200€970
6482023€7425 – €7975€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Utrechtse Heuvelrug vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Utrechtse Heuvelrug is 3260 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Utrechtse Heuvelrug?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-utrechtse-heuvelrug

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Utrechtse Heuvelrug vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij in korte tijd een betrouwbare monteur in je woonplaats. Veel adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Utrechtse Heuvelrug.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Utrechtse Heuvelrug op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3959).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente