Zonnepanelen Driebergen-Rijsenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Driebergen-Rijsenburg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Driebergen-Rijsenburg!

zonnepanelen installateur 3971
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driebergen-Rijsenburg juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.heuvelrug.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Driebergen-Rijsenburg
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Driebergen-Rijsenburg kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 650.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Driebergen-Rijsenburg schommelen tussen de €4100 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Driebergen-Rijsenburg kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3525 – €4425€410
2273012€5100 – €5875€675
3337015€6000 – €6250€850
4403018€6375 – €6650€930
5448019€7025 – €7200€1000
6499021€7575 – €7925€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Driebergen-Rijsenburg bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driebergen-Rijsenburg bedraagt 3260 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Driebergen-Rijsenburg?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driebergen-rijsenburg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Driebergen-Rijsenburg vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een erkende installateur in je postcodegebied. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Driebergen-Rijsenburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3970, 3971, 3972).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!