Zonnepanelen Maarsbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Maarsbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je praktische details over zonnepanelen kopen in Maarsbergen!

zonnepanelen installateur 3953
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maarsbergen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.heuvelrug.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Maarsbergen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Maarsbergen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is het voordeel al €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maarsbergen liggen tussen de €4800 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €693 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Maarsbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3475 – €4425€390
2277011€5100 – €5825€675
3333015€6025 – €6175€875
4386017€6300 – €6625€910
5444020€7075 – €7250€970
6482023€7475 – €7800€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Maarsbergen check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maarsbergen is 3260 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Maarsbergen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maarsbergen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Maarsbergen vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek je moeiteloos een goede specialist in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Maarsbergen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maarsbergen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 3953).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!