Zonnepanelen Veenendaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Veenendaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Via de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool doorzoek je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veenendaal!

zonnepanelen installateur 3901
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3901
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veenendaal mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.veenendaal.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Veenendaal. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Veenendaal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Veenendaal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Veenendaal bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Veenendaal variëren tussen de €5000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €636,75 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Veenendaal bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3400 – €4200€430
2281011€5300 – €5700€575
3342015€5975 – €6225€800
4402016€6500 – €6700€890
5447019€7050 – €7275€990
6504021€7450 – €8050€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Veenendaal check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veenendaal is 3020 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Veenendaal?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veenendaal

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Veenendaal vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een professionele vakspecialist in de regio. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo erkend zonnepanelen advies in Veenendaal.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Veenendaal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veenendaal op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Centrum, Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest, West)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!