Zonnepanelen Leersum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Leersum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze pagina vind jij actuele informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leersum!

zonnepanelen installateur 3956
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leersum juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.heuvelrug.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Leersum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Leersum kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan profiteer je al van een korting van €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leersum zitten vaak tussen de €4500 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €695,25 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Leersum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3700 – €4275€420
2302012€5075 – €5650€500
3323015€6075 – €6025€800
4417016€6450 – €6725€910
5468020€6975 – €7175€1000
6510021€7625 – €8125€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Leersum check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leersum bedraagt 3260 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Leersum?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leersum

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leersum vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan heb je zonder problemen een uitmuntende monteur in je postcoderoos. Verschillende aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Leersum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leersum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3941, 3956).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!