Zonnepanelen Zeewolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zeewolde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze website check je accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zeewolde!

zonnepanelen installateur 3891
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3891
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3990 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeewolde juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.zeewolde.nl check je de spelregels in de gemeente Zeewolde. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Zeewolde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zeewolde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zeewolde kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zeewolde schommelen tussen de €5200 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €650,25 (prijs juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zeewolde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3675 – €4200€440
2307012€5125 – €5800€500
3358014€5925 – €6150€850
4396018€6300 – €6600€950
5459020€6900 – €7250€970
6494022€7700 – €8175€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Zeewolde achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeewolde bedraagt 3090 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Zeewolde?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeewolde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zeewolde vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb jij in een zeer korte periode een erkende installateur in je postcoderoos. Veel adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Zeewolde.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zeewolde.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zeewolde op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!