Zonnepanelen Rhenen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Rhenen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website vind jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rhenen!

zonnepanelen installateur 3911
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rhenen april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.rhenen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Rhenen. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Rhenen zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rhenen
Direct zonnepanelen bestellen? In Rhenen kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rhenen fluctueren tussen de €4700 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (tarief april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rhenen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3400 – €4200€440
2272013€5125 – €5825€500
3355014€5950 – €6125€750
4383018€6325 – €6600€930
5468020€7050 – €7175€1030
6492021€7500 – €8050€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Rhenen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rhenen bedraagt 3260 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Rhenen?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rhenen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rhenen vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in jouw streek. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Rhenen.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rhenen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rhenen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3910, 3911, 3912).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente