Zonnepanelen Doorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Doorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina doorzoek je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Doorn!

zonnepanelen installateur 3941
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doorn juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.heuvelrug.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Doorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Doorn bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Doorn fluctueren tussen de €4900 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €684 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Doorn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3400 – €4450€400
2284012€5150 – €5775€525
3360016€6000 – €6125€825
4419017€6375 – €6700€910
5457020€7000 – €7200€1010
6515021€7700 – €7950€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Doorn check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doorn is 3260 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Doorn?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doorn

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Doorn vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Doorn.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Doorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een regionaal project (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3940, 3941).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!