Zonnepanelen Renswoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Renswoude? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker lees jij actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Renswoude!

zonnepanelen installateur 3927
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3870 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Renswoude juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.renswoude.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Renswoude. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Renswoude kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Renswoude
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Renswoude kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan loopt dit al op tot €1118,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Renswoude komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €623,25 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Renswoude kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3450 – €4375€420
2270011€5000 – €5850€500
3353014€5950 – €6050€825
4395018€6500 – €6700€930
5468019€6925 – €7125€1010
6488023€7525 – €8150€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Renswoude lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Renswoude bedraagt 3870 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Renswoude?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-renswoude

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Renswoude vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in de buurt. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Renswoude.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Renswoude.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Renswoude op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3927).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!