Zonnepanelen Maarn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Maarn? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker lees je toepasbare info aangaande zonnepanelen kopen in Maarn!

zonnepanelen installateur 3951
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maarn april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.heuvelrug.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Maarn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Maarn kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is het voordeel al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maarn liggen tussen de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron betaal je al snel €690,75 (prijspeil april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Maarn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3450 – €4425€400
2271012€5250 – €5825€575
3351016€6050 – €6250€800
4382016€6525 – €6675€890
5430019€7000 – €7225€1000
6517023€7475 – €7800€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Maarn vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maarn bedraagt 3260 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Maarn?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maarn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Maarn vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een uitmuntende vakman in de regio. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maarn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Maarn op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3950, 3951).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!