Zonnepanelen Overberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Overberg? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker ontdek je bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Overberg!

zonnepanelen installateur 3959
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overberg juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.heuvelrug.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Overberg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Overberg kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Overberg schommelen tussen de €4500 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert pakweg 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Overberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3450 – €4400€390
2288011€5250 – €5675€500
3321015€6050 – €6175€875
4394017€6325 – €6650€920
5444020€7075 – €7275€960
6496022€7400 – €8175€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Overberg tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overberg is 3260 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Overberg?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overberg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Overberg vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een erkende leverancier in je postcoderoos. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Overberg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 3959).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!