Zonnepanelen Woudenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Woudenberg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze tool ontdek je accurate aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Woudenberg!

zonnepanelen installateur 3931
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woudenberg april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.woudenberg.nl vind je de spelregels in de gemeente Woudenberg. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Woudenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Woudenberg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Woudenberg kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Woudenberg variëren tussen de €5400 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of NLE betaal je al snel €645,75 (prijspeil april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Woudenberg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3475 – €4275€430
2277011€5300 – €5650€625
3339015€6025 – €6250€750
4402017€6325 – €6700€920
5432020€7100 – €7275€1000
6514021€7525 – €7875€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Woudenberg ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woudenberg bedraagt 3240 kWh. Dit staat voor plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Woudenberg?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woudenberg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Woudenberg vergelijken? Via onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Woudenberg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Woudenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Woudenberg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Woudenberg)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3930, 3931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!