Zonnepanelen Amerongen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Amerongen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina tref je waardevolle tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Amerongen!

zonnepanelen installateur 3958
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amerongen april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.heuvelrug.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Amerongen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Amerongen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 550.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Amerongen schommelen tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Nuon betaal je al snel €697,5 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Amerongen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3400 – €4200€400
2277013€5200 – €5600€550
3350015€5975 – €6125€725
4388018€6325 – €6750€890
5443019€7050 – €7300€980
6512021€7575 – €8025€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Amerongen achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amerongen is 3260 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Amerongen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amerongen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Amerongen vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb je zonder problemen een goede specialist in de buurt. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo erkend zonnepanelen advies in Amerongen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Amerongen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 3958).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!