Zonnepanelen Woensdrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Woensdrecht? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website ontdek jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Woensdrecht!

zonnepanelen installateur 4634
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woensdrecht juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.woensdrecht.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Woensdrecht. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Woensdrecht zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Woensdrecht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Woensdrecht zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Woensdrecht variëren tussen de €4300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €609,75 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Woensdrecht kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3575 – €4250€440
2273011€5300 – €5875€550
3342016€6075 – €6050€775
4420017€6500 – €6600€920
5468019€6950 – €7200€980
6508021€7475 – €7900€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Woensdrecht ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woensdrecht bedraagt 3390 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Woensdrecht?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woensdrecht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Woensdrecht vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een uitmuntende installateur in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Woensdrecht.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Woensdrecht.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Woensdrecht op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4634).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente