Zonnepanelen Stavenisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Stavenisse? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je omvangrijke gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Stavenisse!

zonnepanelen installateur 4696
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stavenisse april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.tholen.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tholen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tholen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Stavenisse
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Stavenisse kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Stavenisse zitten vaak tussen de €5400 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Powerpeers betaal je al snel €618,75 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Stavenisse kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3500 – €4400€400
2293011€5050 – €5775€675
3322016€5950 – €6125€700
4407017€6425 – €6750€930
5432019€7100 – €7175€990
6501021€7625 – €7875€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Stavenisse ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stavenisse bedraagt 2960 kWh. Dit staat voor circa 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Stavenisse?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stavenisse

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Stavenisse vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een deskundige aanbieder in de buurt. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Stavenisse.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Stavenisse op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een regionaal project (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4695, 4696).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!