Zonnepanelen Bergen op Zoom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bergen op Zoom? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze website check jij praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bergen op Zoom!

zonnepanelen installateur 4601
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4601
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen op Zoom juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.bergenopzoom.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bergen op Zoom. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Bergen op Zoom zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bergen op Zoom
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bergen op Zoom kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan is het voordeel al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 600.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bergen op Zoom zitten vaak tussen de €5000 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bergen op Zoom kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3450 – €4500€410
2306012€5250 – €5700€550
3336014€6000 – €6150€725
4380016€6450 – €6725€940
5452020€7050 – €7125€990
6502021€7400 – €7875€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Bergen op Zoom tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen op Zoom bedraagt 2970 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bergen op Zoom?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen-op-zoom

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bergen op Zoom vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Bergen op Zoom.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bergen op Zoom.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bergen op Zoom op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving, Bergen op Zoom-Noord, Bergen op Zoom-Oost, Bergen op Zoom-West, Halsteren, Lepelstraat)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente