Zonnepanelen Scherpenisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Scherpenisse? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker ontdek je accurate informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Scherpenisse!

zonnepanelen installateur 4694
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scherpenisse juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.tholen.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tholen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Tholen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Scherpenisse
Direct zonnepanelen bestellen? In Scherpenisse kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan bedraagt dit al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Plusminus 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Scherpenisse liggen tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Scherpenisse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3525 – €4300€420
2277013€5025 – €5825€600
3323016€6000 – €6025€750
4385018€6300 – €6675€910
5454019€6975 – €7175€1020
6481022€7675 – €8100€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Scherpenisse achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scherpenisse bedraagt 2960 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Scherpenisse?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scherpenisse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Scherpenisse vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een professionele specialist in de regio. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Scherpenisse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scherpenisse op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 4694).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!