Zonnepanelen Sint-Annaland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Sint-Annaland? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sint-Annaland!

zonnepanelen installateur 4697
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint-Annaland april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.tholen.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tholen. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tholen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Sint-Annaland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sint-Annaland zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Annaland liggen tussen de €5000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (prijspeil april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint-Annaland bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3525 – €4250€380
2278012€5275 – €5700€675
3353015€5975 – €6125€850
4380017€6525 – €6675€910
5458019€7050 – €7300€1000
6505021€7500 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Sint-Annaland ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Annaland is 2960 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sint-Annaland?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-annaland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Annaland vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb jij snel en eenvoudig een goede installateur in je postcodegebied. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Sint-Annaland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Annaland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4697).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!