Zonnepanelen Poortvliet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Poortvliet? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Poortvliet!

zonnepanelen installateur 4693
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Poortvliet juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.tholen.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Tholen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Tholen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Poortvliet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Poortvliet kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Poortvliet liggen tussen om en nabij de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €612 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Poortvliet kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3550 – €4500€410
2275012€5125 – €5675€600
3359015€6000 – €6200€800
4395016€6350 – €6650€930
5437020€6925 – €7150€1010
6498022€7650 – €8075€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Poortvliet ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poortvliet is 2960 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Poortvliet?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-poortvliet

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Poortvliet vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een professionele aanbieder in jouw streek. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Poortvliet.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Poortvliet op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4693).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!