Zonnepanelen Oud-Vossemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oud-Vossemeer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl vind je accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Oud-Vossemeer!

zonnepanelen installateur 4698
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud-Vossemeer april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.tholen.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Tholen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Tholen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oud-Vossemeer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oud-Vossemeer kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan profiteer je al van een korting van €1170,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oud-Vossemeer variëren tussen de €4200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (tarief april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oud-Vossemeer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3575 – €4300€430
2310011€5000 – €5900€550
3330014€6050 – €6275€750
4420017€6450 – €6825€880
5465020€7025 – €7200€960
6501023€7400 – €7800€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Oud-Vossemeer check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud-Vossemeer is 2960 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Oud-Vossemeer?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-vossemeer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oud-Vossemeer vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij snel en eenvoudig een erkende aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Oud-Vossemeer.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oud-Vossemeer op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4697, 4698).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!