Zonnepanelen Sint Philipsland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sint Philipsland? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze website tref jij accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint Philipsland!

zonnepanelen installateur 4675
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Philipsland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.tholen.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Tholen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Tholen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sint Philipsland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sint Philipsland zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint Philipsland liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint Philipsland kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3500 – €4225€440
2274011€5250 – €5700€500
3355014€5900 – €6200€875
4395017€6375 – €6850€940
5449019€7000 – €7125€1000
6492021€7525 – €8200€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Sint Philipsland vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Philipsland bedraagt 2960 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint Philipsland?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-philipsland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sint Philipsland vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in de regio. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Sint Philipsland.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Philipsland op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!