Zonnepanelen Sint-Maartensdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint-Maartensdijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Wegens de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare gegevens over zonnepanelen kopen in Sint-Maartensdijk!

zonnepanelen installateur 4695
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint-Maartensdijk april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.tholen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tholen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tholen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sint-Maartensdijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sint-Maartensdijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is het voordeel al €1155. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Maartensdijk schommelen tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en NLE betaal je daarvoor zo’n €616,5 (prijs april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sint-Maartensdijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3700 – €4325€410
2280013€5250 – €5750€650
3321016€6100 – €6025€875
4397016€6375 – €6600€900
5434020€7075 – €7275€1000
6518022€7400 – €8100€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Maartensdijk lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Maartensdijk is 2960 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint-Maartensdijk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-maartensdijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint-Maartensdijk vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw streek. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint-Maartensdijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tholen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Maartensdijk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4695).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!