Zonnepanelen Lellens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lellens? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je uitgebreide toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lellens!

zonnepanelen installateur 9794
 • Een lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lellens augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.tenboer.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Ten Boer. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Ten Boer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lellens
Direct zonnepanelen bestellen? In Lellens zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lellens zitten vaak tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €648 (prijspeil augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lellens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3475 – €4200€400
2270013€5100 – €5600€625
3335015€5950 – €6100€800
4420016€6350 – €6850€880
5437019€7050 – €7200€980
6484021€7650 – €7925€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Lellens tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lellens bedraagt 2740 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Lellens?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lellens

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lellens vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een betrouwbare specialist in de buurt. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Lellens.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lellens op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (West, Oost)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9794).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!