Zonnepanelen Thesinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Thesinge? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door middel van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website ontdek jij toepasbare raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Thesinge!

zonnepanelen installateur 9797
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Thesinge augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.tenboer.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ten Boer. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Ten Boer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Thesinge
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Thesinge kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Thesinge zitten vaak tussen de €5000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (tarieven augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Thesinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3500 – €4400€390
2276013€5050 – €5700€575
3345016€6025 – €6275€725
4405018€6325 – €6675€930
5437019€7000 – €7275€1000
6516023€7450 – €8175€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Thesinge bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thesinge is 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Thesinge?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-thesinge

Systemen met subsidie:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Thesinge vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een goede vakspecialist in je woonplaats. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Thesinge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Thesinge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (West, Oost)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9797).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!