Zonnepanelen Garmerwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Garmerwolde? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website check jij handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Garmerwolde!

zonnepanelen installateur 9798
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garmerwolde augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.tenboer.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ten Boer. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Ten Boer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Garmerwolde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Garmerwolde kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Garmerwolde liggen tussen om en nabij de €4700 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €657 (onkosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Garmerwolde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3475 – €4375€420
2270013€5300 – €5900€500
3339014€5950 – €6250€775
4417018€6500 – €6625€930
5457020€7075 – €7125€980
6503022€7525 – €8050€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Garmerwolde achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garmerwolde bedraagt 2740 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Garmerwolde?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garmerwolde

Systemen met subsidie:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Garmerwolde vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in jouw streek. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Garmerwolde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Garmerwolde op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (West, Oost)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9798).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!