Zonnepanelen Ten Post kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Ten Post? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze vergelijker tref jij actuele aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ten Post!

zonnepanelen installateur 9792
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9792
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ten Post augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.tenboer.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ten Boer. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Ten Boer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ten Post
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ten Post kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ten Post komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (onkosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Ten Post is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3575 – €4225€390
2274012€5200 – €5775€600
3336016€5925 – €6050€825
4405016€6300 – €6825€890
5433019€6900 – €7300€1000
6508022€7450 – €8050€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Ten Post bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ten Post is 2740 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ten Post?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ten-post

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ten Post vergelijken? Via het advies hieronder tref je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in de regio. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Ten Post.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ten Post op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (West, Oost)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9792).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!