Zonnepanelen Winneweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Winneweer? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website doorzoek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Winneweer!

zonnepanelen installateur 9793
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9793
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winneweer augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.tenboer.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ten Boer. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Ten Boer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Winneweer
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Winneweer zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Winneweer komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (tarieven augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Winneweer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3625 – €4450€430
2276012€5025 – €5825€650
3329015€6050 – €6075€825
4410016€6350 – €6850€900
5438019€7100 – €7200€990
6501023€7600 – €8075€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Winneweer achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winneweer bedraagt 2740 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Winneweer?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winneweer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Winneweer vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in jouw streek. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Winneweer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winneweer op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een regionaal project (West, Oost)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9793).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!