Zonnepanelen Woltersum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Woltersum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze pagina bekijk jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Woltersum!

zonnepanelen installateur 9795
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woltersum augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.tenboer.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ten Boer. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ten Boer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Woltersum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Woltersum zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Woltersum liggen tussen de €4800 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie betaal je al snel €650,25 (onkosten augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Woltersum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3675 – €4225€430
2270011€5275 – €5825€575
3321014€6025 – €6025€875
4384017€6500 – €6775€940
5452020€7075 – €7150€1020
6512023€7525 – €7800€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Woltersum vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woltersum bedraagt 2740 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Woltersum?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woltersum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Woltersum vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een deskundige specialist in je woonplaats. Tal van monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Woltersum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Woltersum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (West, Oost)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9795).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!