Zonnepanelen Sint Annen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sint Annen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website lees je samengestelde details aangaande zonnepanelen kopen in Sint Annen!

zonnepanelen installateur 9796
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9796
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Annen augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.tenboer.nl lees jij de spelregels in de gemeente Ten Boer. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Ten Boer zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Sint Annen
Direct zonnepanelen bestellen? In Sint Annen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint Annen variëren tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sint Annen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3400 – €4250€420
2284012€5100 – €5850€575
3324014€6075 – €6075€775
4415017€6325 – €6700€920
5462020€6975 – €7200€990
6519023€7575 – €7925€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint Annen check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Annen bedraagt 2740 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint Annen?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-annen

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint Annen vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek je vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint Annen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Annen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (West, Oost)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9796).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!