Zonnepanelen Posterholt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Posterholt? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze vergelijker check jij veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Posterholt!

zonnepanelen installateur 6061
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6061
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Posterholt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.roerdalen.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Roerdalen. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Roerdalen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Posterholt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Posterholt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan is het belastingvoordeel al €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Posterholt fluctueren tussen de €4800 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Posterholt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3525 – €4475€380
2290011€5150 – €5625€575
3332016€6025 – €6275€725
4387017€6450 – €6675€880
5453020€6900 – €7225€1020
6487022€7625 – €8175€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Posterholt check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Posterholt is 3390 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Posterholt?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-posterholt

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Posterholt vergelijken? Door tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een goede specialist in je postcodegebied. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Posterholt.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Posterholt op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6060, 6061).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!