Zonnepanelen Botlek Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Botlek Rotterdam? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij veelzijdige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Botlek Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3197
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Botlek Rotterdam juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.roerdalen.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Roerdalen. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Roerdalen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Botlek Rotterdam
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Botlek Rotterdam kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan loopt dit al op tot €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Botlek Rotterdam schommelen tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Botlek Rotterdam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3575 – €4400€440
2300012€5000 – €5700€675
3335015€6075 – €6025€875
4403016€6525 – €6750€920
5443020€6975 – €7250€980
6499021€7450 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Botlek Rotterdam check jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Botlek Rotterdam is 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Botlek Rotterdam?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-botlek-rotterdam

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Botlek Rotterdam vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref jij vandaag nog een professionele monteur in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Botlek Rotterdam.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Botlek Rotterdam op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal project (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3196, 3197).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!