Zonnepanelen Vlodrop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Vlodrop? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door onze tool vind je samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Vlodrop!

zonnepanelen installateur 6063
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlodrop mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.roerdalen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Roerdalen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Roerdalen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vlodrop
Direct zonnepanelen bestellen? In Vlodrop bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlodrop variëren tussen de €5000 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vlodrop bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3550 – €4400€400
2287011€5025 – €5675€550
3341015€5900 – €6025€750
4415016€6475 – €6600€930
5445020€7050 – €7150€960
6482021€7450 – €8075€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Vlodrop bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlodrop bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vlodrop?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlodrop

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vlodrop vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in de regio. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Vlodrop.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vlodrop op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!