Zonnepanelen Montfort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Montfort? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze tool check jij handige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Montfort!

zonnepanelen installateur 6065
 • Lagere maandlasten.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Montfort mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.roerdalen.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Roerdalen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Roerdalen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Montfort
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Montfort kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Montfort liggen tussen de €4000 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €618,75 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Montfort is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3650 – €4325€410
2287013€5250 – €5675€550
3341014€6025 – €6200€775
4412017€6475 – €6725€910
5465019€7075 – €7125€970
6504022€7550 – €8025€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Montfort vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montfort is 3390 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Montfort?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-montfort

Systemen met subsidie:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Montfort vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een professionele monteur in je woonplaats. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Montfort.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montfort op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6065).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!