Zonnepanelen Herkenbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Herkenbosch? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze pagina check je veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Herkenbosch!

zonnepanelen installateur 6075
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herkenbosch mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.roerdalen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Roerdalen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Roerdalen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Herkenbosch
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Herkenbosch bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Herkenbosch variëren tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Herkenbosch bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3575 – €4500€380
2298012€5300 – €5850€550
3325016€6100 – €6225€800
4409016€6450 – €6675€940
5464019€6975 – €7275€990
6481021€7550 – €8200€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Herkenbosch vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herkenbosch bedraagt 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Herkenbosch?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herkenbosch

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Herkenbosch vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij in korte tijd een erkende expert in je woonplaats. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Herkenbosch.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herkenbosch op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6075).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!