Zonnepanelen Melick kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Melick? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker check jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Melick!

zonnepanelen installateur 6074
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Melick mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.roerdalen.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Roerdalen. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Roerdalen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Melick
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Melick kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 650.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Melick variëren tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Melick is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3550 – €4475€410
2289013€5025 – €5650€525
3345014€6075 – €6200€875
4410018€6300 – €6825€930
5443020€7075 – €7125€1000
6493023€7475 – €7975€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Melick ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Melick is 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Melick?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-melick

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Melick vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref je vandaag nog een professionele installateur in je woonplaats. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Melick.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Melick op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 6074).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!