Zonnepanelen Sint Odiliënberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sint Odiliënberg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website check jij toepasbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Odiliënberg!

zonnepanelen installateur 6077
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Odiliënberg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.roerdalen.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Roerdalen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Roerdalen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sint Odiliënberg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sint Odiliënberg zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint Odiliënberg variëren tussen de €4300 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €630 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sint Odiliënberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3575 – €4300€430
2282011€5050 – €5725€525
3355016€5925 – €6125€750
4408016€6400 – €6800€920
5459019€7050 – €7200€990
6493021€7675 – €7925€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint Odiliënberg ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Odiliënberg bedraagt 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Sint Odiliënberg?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-odilienberg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sint Odiliënberg vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een professionele vakspecialist in je woonplaats. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Sint Odiliënberg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Roerdalen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sint Odiliënberg op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Montfort, Sint Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6077).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!