Zonnepanelen Lievelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lievelde? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze website vind jij samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lievelde!

zonnepanelen installateur 7137
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lievelde mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.oostgelre.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oost Gelre. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oost Gelre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lievelde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lievelde zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lievelde variëren tussen de €5100 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je hiervoor wel €697,5 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lievelde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3675 – €4450€410
2282013€5150 – €5700€525
3360014€5975 – €6150€800
4397018€6475 – €6850€910
5442020€6900 – €7150€980
6489023€7700 – €8000€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Lievelde achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lievelde bedraagt 3070 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Lievelde?

Voor PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lievelde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lievelde vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een deskundige specialist in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Lievelde.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lievelde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7137).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!