Zonnepanelen Mariënvelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Mariënvelde? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze vergelijker bekijk je toepasbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Mariënvelde!

zonnepanelen installateur 7263
 • Een lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7263
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mariënvelde mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.oostgelre.nl check jij de spelregels in de gemeente Oost Gelre. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Oost Gelre zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Mariënvelde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mariënvelde zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mariënvelde schommelen tussen de €4700 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mariënvelde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3625 – €4500€410
2288013€5250 – €5650€525
3327015€6050 – €6050€825
4412018€6500 – €6700€920
5464019€6975 – €7125€990
6498021€7450 – €8025€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Mariënvelde ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariënvelde is 3070 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Mariënvelde?

Puur voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marienvelde

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Mariënvelde vergelijken? Middels het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Mariënvelde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mariënvelde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7263).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!