Zonnepanelen Zieuwent kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zieuwent? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zieuwent!

zonnepanelen installateur 7136
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zieuwent mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.oostgelre.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oost Gelre. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oost Gelre zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zieuwent
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zieuwent kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zieuwent zitten vaak tussen de €5400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers betaal je hiervoor wel €695,25 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zieuwent is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3625 – €4350€440
2270011€5025 – €5675€675
3335016€5900 – €6025€775
4408018€6375 – €6800€900
5443019€7025 – €7275€980
6494021€7525 – €7900€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Zieuwent achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zieuwent bedraagt 3070 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zieuwent?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zieuwent

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zieuwent vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een erkende vakman in je woonplaats. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zieuwent.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zieuwent op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7136).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!