Zonnepanelen Vragender kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Vragender? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool tref je bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Vragender!

zonnepanelen installateur 7134
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vragender mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.oostgelre.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Oost Gelre. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oost Gelre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Vragender
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vragender kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vragender zitten vaak tussen de €5400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vragender is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3425 – €4275€440
2298012€5125 – €5875€675
3350016€5975 – €6050€700
4405018€6325 – €6850€950
5442020€7075 – €7250€960
6520022€7650 – €7875€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vragender bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vragender is 3070 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Vragender?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vragender

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vragender vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een goede expert in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Vragender.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vragender op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7134).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!