Zonnepanelen Harreveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Harreveld? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met deze website lees jij waardevolle adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Harreveld!

zonnepanelen installateur 7135
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harreveld mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.oostgelre.nl tref jij de spelregels in de gemeente Oost Gelre. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Oost Gelre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Harreveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Harreveld zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Harreveld zitten vaak tussen de €4500 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €693 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Harreveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3575 – €4250€410
2303011€5275 – €5775€525
3354015€6000 – €6200€875
4403017€6475 – €6850€880
5443019€7050 – €7150€990
6490021€7650 – €8100€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Harreveld ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harreveld bedraagt 3070 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Harreveld?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harreveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Harreveld vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je zonder problemen een deskundige installateur in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Harreveld.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harreveld op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 7135).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!