Zonnepanelen Lichtenvoorde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lichtenvoorde? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Via krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker vind je waardevolle gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Lichtenvoorde!

zonnepanelen installateur 7131
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7131
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lichtenvoorde mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.oostgelre.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oost Gelre. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oost Gelre zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lichtenvoorde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lichtenvoorde bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan loopt dit al op tot €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lichtenvoorde komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lichtenvoorde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3625 – €4375€410
2308011€5000 – €5725€575
3355014€6025 – €6225€850
4419016€6475 – €6650€910
5455019€7000 – €7225€960
6495021€7500 – €8075€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Lichtenvoorde zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lichtenvoorde is 3070 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Lichtenvoorde?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lichtenvoorde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lichtenvoorde vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een goede specialist in jouw omgeving. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Lichtenvoorde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lichtenvoorde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7130, 7131, 7132).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!