Zonnepanelen Groenlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Groenlo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze website check jij uitgebreide gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Groenlo!

zonnepanelen installateur 7141
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groenlo mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.oostgelre.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oost Gelre. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Oost Gelre zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Groenlo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Groenlo kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Groenlo liggen tussen om en nabij de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Groenlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3450 – €4400€390
2304013€5200 – €5825€625
3326015€6025 – €6150€800
4383016€6325 – €6800€890
5464019€6925 – €7150€1020
6480023€7500 – €8100€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Groenlo tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groenlo is 3070 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Groenlo?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groenlo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Groenlo vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een professionele specialist in jouw streek. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Groenlo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Groenlo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7140, 7141, 7142).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!