Zonnepanelen Geersdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Geersdijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker ontdek jij praktische details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Geersdijk!

zonnepanelen installateur 4494
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geersdijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.noord-beveland.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Noord-Beveland. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Noord-Beveland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Geersdijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Geersdijk kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Geersdijk fluctueren tussen de €5100 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Geersdijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3600 – €4300€390
2278012€5025 – €5650€675
3351014€6000 – €6150€800
4419017€6325 – €6700€880
5430020€7075 – €7175€1000
6496022€7500 – €7975€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Geersdijk ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geersdijk is 2550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Geersdijk?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geersdijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Geersdijk vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij snel en eenvoudig een erkende specialist in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Geersdijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geersdijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 4494).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!