Zonnepanelen Wissenkerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Wissenkerke? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina ontdek jij praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Wissenkerke!

zonnepanelen installateur 4491
 • Een lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wissenkerke juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.noord-beveland.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Noord-Beveland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Noord-Beveland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Wissenkerke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wissenkerke zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan is het voordeel al €1144,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wissenkerke variëren tussen de €5100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en NLE betaal je al snel €677,25 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wissenkerke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3675 – €4475€390
2271011€5175 – €5650€525
3329014€6000 – €6025€750
4403018€6450 – €6600€910
5456019€7050 – €7125€1020
6481022€7600 – €7800€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Wissenkerke ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wissenkerke is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Wissenkerke?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wissenkerke

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wissenkerke vergelijken? Via onderstaande tips heb jij binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in de buurt. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Wissenkerke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noord-Beveland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wissenkerke op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4490, 4491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!